Rentoutuskonsertti, mitä siellä tapahtuu?

Konsertissa saat nauttia rentouttavista, matalista äänistä. Soitan esittäviä (klassisia) soolokappaleita, ja niiden ohella myös pitkiä, matalia rentoutusääniä.

Rentoutuskonsertissa saat levätä jumppamatolla maaten. Jos siltä tuntuu, voit ihan vapaasti nukkua ja vaikka kuorsatakin :) Jos haluat, voit ottaa tyynyn ja viltin mukaasi tai vaikka takin peitoksi. Kontrabasso lepää samaa lattiaa vasten, joten bassosta tulevat äänen värähtelyt kulkevat lattiapinnan kautta kehoon. Ellet halua maata lattialla, voit tietysti myös istua, tai vaikka seistä tai liikuskellakin. Ääniaallot kulkevat myös ilman halki aiheuttamalla ilmanpaineenvaihteluja, eli värähtelyä, joten äänen värähtely tavoittaa kehon myös ilman kautta.

Yleensä aloitan konsertin matalalla 40 hertsin taajuisella, E-nimisellä sävelellä. 40Hz on myös aivojen talamuksen gammataajuus ja sen sanotaan olevan yhteydessä oivalluksiin ja uusien ideoiden syntymiseen. Kuulostaako huuhaalta? Täällä tieteellisiä tutkimuksia juurikin samasta 40Hz taajuudesta :)